Välj en sida

Jenny Strömstedt samlade ihop det så fanstastiskt bra. Om det här med #sminkfritt. Nu är det ju så att det finns annat i världen att oroa sig för. Och våndas över. Och engagera sig i. Men ändå. Detta #sminkfritt. Det kan vara det dummaste på länge.

Man ska ut med bilder på det osminkade. På påsarna under ögonen. På blemmorna. På de fnasiga kinderna. Sedan ska det motiveras och analyseras varför vi duger. Varför vi duger, sådär… sminkfria? Varför? Är det av samma anledning som man måste ha uppslag i veckotidningarna, där åtta mammor med olika kroppar poserar i trosorna för att visa att det också duger. Heja heja! Och (jösses, jag höll på att glömma) kroppstyperna ska ju helst  benämnas med olika fiffiga namn. Päronrumpan & Friends, liksom.

Men sluta.

Kan vi växa upp. Slappna av. Och sluta ägna värdefullt nyhetsutrymme åt motivering efter motivering till varför vi duger ändå. Trots allt. Även om. Och sluta signalera till alla tjejer som växer upp nu att de konstant är under lupp.

För det handlar ju inte om smink. Det handlar om att det ska jämföras och analyseras och motiveras till förbannelse.

Inte fan (sorry) vore det särskilt peppande och konstruktivt att rada upp ett gäng farsor i kallingar och analyserar hängrumpor, ölkaggar, gråa hår och rödspräckliga näsor? Eller pensionärer? Eller barn? Men tjejer och kvinnor ska ut för granskning?

Jag blir så trött. Over and out.

Share This