Välj en sida

Jag fick den här. För ett tag sedan, men först nu tar jag mig i kragen!

Tack fina Cathrine för den! I lilla texten under står det; “När man fått denna award så hör det till att man skall berätta om tre saker som ligger en varmt om hjärtat, visa sitt favoritfoto samt skicka vidare till fem andra bloggar”

Tre saker som ligger mig varmt om hjärtat. Vill jag göra det lätt för mig så nämner jag de tre små filurerna som omsluter hela mitt mammahjärta och fyller det med kärlek till bristningsgränsen. Men att nämna dem som “saker” vore kanske inte riktigt rättvist. Dessutom tillhör ju deras pappa också den där hjärtekramen och vips var vi uppe i fyra.

Men ok. Tre saker som ligger mig varmt om hjärtat och som inte innefattar ovan nämnda grabbar…

1. Mitt laptop.

2. Min iphone.

3. Mina skiss- och anteckningsböcker.

Herregud så tråkigt det lät. Men jag står för det.

Sedan var det favoritbilden. Jag har för många. Och särskilt många som inte finns digitalt för de är så gamla. Jag har en som jag själv tog på min morfar när jag var liten (eller rättare sagt strax över 15 år). Han sitter på en pall/stol och grillar korv. Jag hade fått en systemkamera i konfirmationspresent och på den bilden har jag testat något filter så att morfar med sitt vita vackra hår omges av någon form av sagolikt sudd. Bilden är speciell dels på grund av att det är just morfar på den, dels för att jag minns hur lycklig jag var för den där kameran och dels för att jag så här i efterhand, när inte morfar lever längre, insett hur lik en av mina söner är honom.

Men min favorit är kanske den här.

Min farfar och jag. Han dog när jag var liten, men jag har några små minnen av honom, samtliga får mig att bli alldeles varm i hjärtat. På grund av det lilla jag minns och framför allt det jag senare fått berättat för mig, betyder han mycket för mig. Han älskade mig villkorslöst. Han satt och ritade med mig och målade perspektivteckningar. Jag är övertygad om att det ledde till mitt livs kärlek  för bild, form och text och utan den inspirationen och uppmuntran hade jag inte gjort det jag gör idag. Jag önskar att han funnits kvar så jag hade kunnat sitta sådär. Och vara.

Med det sagt. Fem av de privatabloggar (förutom Catherine som jag fick awarden av) jag följt ganska länge och personer som jag tycker om:

Linda är copywriter och skriver fyndigt, genomtänkt, vackert och inspirerande om det mesta. En ompysslad blogg som alltid gör mig glad!

Cilla skriver om roliga och härliga episoder och funderingar ur vardagslivet. Hon är dessutom en fantastisk sömmerska med egna märket Faborit.

Åsa är också en kanonduktig sömmerska, under märket I Heart Retro. Starka, kloka härliga Åsa som jag även minns från när hon var liten och lekte med min lillasyster!

Malin är i samma bransch som mig och delar med sig av glimtar från vardagen. Många härliga bilder! Här finns mycket hockeykärlek också – nästan så att det smittar av sig!

Anna och jag gick på Hellidens Folkhögskola och som jag minns det så var hon även då en duktig tecknare. Anna är också formgivare och bloggar i oemotståndliga bilder!

Så! Det var de fem. Av säkert tjugo fantastiska. Go’kväll!

Share This