Välj en sida

>Den här dagen började bra. Sol, töväder och glada ungar. So far so good. Efter att Valentin kommit hem från skolan beslutade vi oss för att skyffla bort all snö och is från den stackars studsmattan. Den sackade rejält på mitten och det kändes som det var dags för lite livräddning där…

Fortfarande bra dag. Snön borta med stor hjälp av små barn.

Men så skulle vi in igen, genom den snötäckta trädgården och det var kanske inte det lättaste. Storebror fick mina nycklar och knatade iväg till framsidan med uppgift att låsa upp altandörren åt mig och lillebror istället, så vi kunde ta oss in den vägen.

Fortfarande bra dag.

Lillebror och jag började ta oss fram mot uteplatsen genom snön, vilket inte gick jättebra. Lillebror är liten och jag aningen gravid så ingen av oss var så snabb. I ett försök att lyfta honom framåt, måste jag trampat på något ojämnt där under all snö för plötsligt vek sig bara benen under mig och jag hörde/kände hur det knäppte till i fotleden.

Aj. Dålig dag.

Storebror, som vid det här laget hunnit ut på baksidan, drog med viss möda upp sin ylande genomblöta mamma ur snön och hjälpte både mig och lillebror in.

Städningen inför morgondagens kalas blev det inte mycket med. Jag hann dammsuga kök och vardagsrum, rullandes runt på en stol med hjul… innan jag insåg att det egentligen inte var så viktigt. Men nåväl, gott i det onda är att mormor kört iväg med källsorteringen, mannen tejpat ond fot, veckohandlat och hämtat thaimat. Sonen dukat och plockat undan och lillebror har mest kramats och pussats. Vem kan egentligen må så dåligt då?

Som avslutning på den här dagen ska jag nu dyka ner i det här:

Share This