Välj en sida

>Storebror Valentin har namnsdag på Alla hjärtans dag. Eftersom det är en lite speciell dag så är det ju ganska enkelt att komma ihåg att gratulera honom då. Till lillebror Alves stora förtret har han ingen egen namnsdag, men i år kom brorsorna överens om att de skulle dela på Alla hjärtans dag. Och ha namnsdag den 14 februari, båda två. Det tyckte vi var en utmärkt idé.

Men, så kom min kompanjon på att Alve ju har en Bolibompanamnsdag. Bolibompagänget lottar varje dag ut ett namn som får sin namnsdag i Bolibompakalendern. Det visade sig med andra ord att Alve trots allt hade ett eget datum, den 12 februari.

Så nu har vi kollat (tack återigen, svt play) på namnsdagsklippet i Bolibompasändningen, från den 12 februari, gissningsvis ett tjugotal gånger. Ikväll konstaterade en suckande men ganska road storebror att han nu “hade sagt GRATTIS! till lillebror 16 gånger…” och så körde klippet återigen igång och då var det dags igen. Och igen. Och igen.

Spänningen är enorm när Bolibompatjejen ska till att presentera dagens namn…

…och sedan bubblar en lika enorm förtjusning och lycka upp, när samma bolibompatjej glatt utbrister GRATTIS ALVE!

Så tack Bolibompa för ett härligt initiativ! Nu tar Alve med råge igen de namnsdagar han gått miste om tidigare!

Share This