Välj en sida

>Sur lördag. Ingenting har gått min väg. Iskallt ute och vackert, visst, men orkade inte promenera med barnen och handla och vi hade ingen bil. Anledning till självömkan bara det. Kämpade med käk som barnen inte åt. Jo, de började käka när jag ledsnade och började stöka undan alltihop igen. Innan dess hade de fullt upp med att springa på toa eller sjunga, trolla och gestikulera.

Hunden har kissat både här och var, trots regelbunden rastning. Och lillebror hämtar, så snart han ser en liten kissfläck, rena handdukar och ska torka med. Med andra ord luktar hela tvättkorgen (och därmed badrummet) hundkiss.

Jag har tappat ett rått ägg på pappelinamattan.

Allt lego i stora legoväskan har luftats på vardagsrumsgolvet i två omgångar idag. Helt ok. Lego ska lekas med. Men det är inte helt ok när man barfota trampar på de pyttesmå bitarna.

Det har tydligen varit brottningsmatch i sovrummet också. För den (för en gångs skull) omsorgsfullt bäddade sängen såg man inte mer av än själva madrassen av.

Men. Om jag nu skulle ta och gräva fram det positiva:

Barnen åt ju tillslut. Visst, det tog ju tid, men vi hade ju ingen tid att passa. De satt hand i hand och kollade julkalendern på min dator. De gick själva ner i källaren, letade reda på bilmattan och släpade upp den för att leka. Utan bråk, bara kärlek. De hjälpte till att duka undan och vi har turats om att släppa ut kisshunden. Storebror duschade själv innan läggdags och avslutade med att trolla för mig ur hans nya trolleribok. Lillebror lät tillslut bli handduksskåpet och mannen svängde hem med grejer från ICA så vi har god frukost imorgon.

Och foppatofflor förhindrar smärta från pyttesmå legobitar.

Slutligen har jag förklarat för barnen att om jag säger dumma saker när jag är arg, menar jag det inte. Men att jag alltid menar det när jag säger att jag älskar dem. Vilket jag gör. Oavsett hur rosenrasande jag än är. Den biten förstod de, tack och lov. Där var vi rörande överens för första gången på hela dagen.

Nu går jag och knyter mig och imorgon kommer allt att vara annorlunda. Jag kommer att vara soliga mamman med det soliga humöret. För det smittar bestämt.

Share This