Välj en sida

>I morse var jag och lillebror och handlade på Willys. Endast två kassor var öppna när vi äntligen kom så långt som till den delen av shoppingturen. Då blir det fel i kassasystemet på något sätt. Så fel att kassören tar cashlådan och ber resten av kön (som då var ganska lång) att flytta över till nästa kassa.

Problemet: Här tror jag (dumt nog?) att med “flytta kön” menas att man flyttar kön i sin helhet. Alltså att det äldre paret framför oss, med innehållet från en full kundvagn urlastad på bandet till den trasiga kassan, ska få flytta först i nästa kassa också. Det tyckte inte 75% av kunderna, som jublande kryssade framåt, och lämnade en uppgiven tant och en oförstående farbror stående vid en stängd kassa med ett berg av varor framför sig.

Suck.

Lösningen: Kryssa över och parkera lillebror med barnkundvagn i kassan bredvid. Sedan hämta tant och farbror med överfull kundvagn och parkera dem framför oss.

Sedan blänga tillbaka och avfyra ett leende mot sur man bakom mig och lillebror. Dubbelsuck.

Skärpning people.

PS. Förutom den incidenten var själva shoppingturen rätt ok. Missade dock första bussen hem från affären för att lillebror ville nudda alla staketpinnar… och alla brunnar och samla alla pinnar och titta på alla hus och plocka alla stenar och stanna och sjunga luciasånger var tionde meter. Men hem kom vi och mat har vi och det är fredagkväll. Bra så.

Share This