Välj en sida

>Snooze är idiotiskt. Vilket påfund. Att spontant ge sig själv tillåtelse att slumra en stund till när man egentligen skulle gå upp. Att istället för att sova på riktigt i kanske femton eller trettio minuter till, välja att hacka sig igenom den sista snutten sömn man får den morgonen.

Både jag och Mats ställer våra klockor med en stunds snoozemariginal, men nu får det vara slut med det. Sådana här becksvarta, regniga mornar märker man ingen skillnad om klockan är fem eller halv åtta. Man känner ingen skillnad om man snoozat tre eller sex gånger, men desto mer när man tillslut vaknar till så pass att man upptäcker att klockan är på tok för mycket för att ens ett springerlopp till dagis i pyjamas ska kunna reparera skadan.

Vuxna människor. Hålla på på detta viset. Skärpning. Nu.

Nu ställer jag klockan på exakt 06.30. För det är exakt då jag behöver gå upp för att i lugn och ro hinna få koll på barnen, frukosten, väskorna och morgonfriden.

Share This