Välj en sida

>Bambi innehåller tydligen tigrar som slåss. Bambi. Ni vet den bedårande lilla tecknade Bambi. Lillebror är väldigt mottaglig för det där som sker på filmer. Han spelar upp det igen med sig själv i huvudrollen och det kan ju vara “ok” om det är storebror som blir föremål för tigerslagsmål, men barnen på dagis uppskattar det nog inte lika mycket.

Så nu ligger Bambi och vilar långt ner i strumplådan och högen med dvd-filmer vid sovrumsteven är tillfälligt censurerad. Det innebär i praktiken att det som återstår är ett gäng Astrid Lindgrenfilmer och lite Nalle Puh.

Men influenserna kommer uppenbarligen från fler håll just nu.

Vi lyssnar nämligen på musik vid kvällsröjet i köket och lillebror börjar spela futarr [gitarr]. Han lever sig in i musiken och det ser väl ganska lovande ut. Spelar och sjunger. Så tar låten slut och lillebror kastar plötsligt iväg snutten (som fungerar som gitarr), och utbrister:

– Nu ja’ kastar futarren i golvet! Bang! Så gör man!

Måste vi plocka bort Guitar Hero nu, eller vad? Skulle inte tro det.

PS. I perioder som denna är det guld att ha storebrorsan som referens. Och därmed minnas att det går över.

Share This