Välj en sida

>Om någon annan hade påstått att det börjar bli så mörkt och jobbigt på mornarna nu. Att det är ovant och kallt och att man är tröttare och segare. Att rutinerna rubbas för att man inte riktigt hängt med i övergångarna från sommar till somrig höst till höstrusk (med regnkläder och halvätna frukostmackor och fingervantar som inte finns trots att man köpt FYRA par och gympapåsar och strömkablar och lunchlådor och paraplyer och sadelskydd och så ligger plötsligt en snuttefilt i en vattenpöl och alla vill bara krypa ner i sängen igen). Om någon annan sagt så hade jag lätt påstått att en omstart skulle hjälpa. Glöm bort de rutiner som inte längre fungerar, och fixa nya.

Så nu ger jag mig själv en spark i baken och skapar lite nya mysiga rutiner. För mig. Så jag kan älska det här mörka regniga ruskvädret.

Kaffemaskinen är laddad och klockan är ställd 30 minuter tidigare än vanligt. Här ska läsas tidning, drickas kaffe och diggas höstmys. Och jag kommer inte att vara skenande stressmamman om det inte är alldeles, alldeles nödvändigt (för det är ju oftast inte det).

Och det kommer sannerligen att fungera. Bra va’.

Share This