Välj en sida

>Tvååringen tar det mesta på allvar nu. Så snart man säger åt honom att akta sig för något eller att han ska vara lite försiktig, konstaterar han allvarligt att det är lissfali’t. Bland annat. För tidigare ikväll, i bilen, förklarade pappan vänligt men bestämt att barn absolut inte får öppna bildörren. Inte ens när bilen står stilla. Med barn syftade han väl främst på lillbrorsor, kan jag tänka. Och det förstod tydligen storebror.

Storebror: Nej, man får inte öppna dörren, då har vi ingen lillbrorsa längre förstå’ru.
Lillebror: Mmm. Om jag öppnar dörren, jag dööör.
Storebror: Ja, och det tar faktiskt för lång tid att göra en ny lillbrorsa.

Pappan tänkte nog främst på risken att smälla upp bildörren i en annan bil eller så. Nåväl. De tog ju den lilla föreläsningen på allvar. Kanske lite för stort allvar.

Share This