Välj en sida

>Påskvanorna har satt sina spår i lillbrorsan. Han har inte velat sova middag mitt på dagen utan stupat framåt fyratiden, somnat alldeles för sent och sedan vaknat morgonen lika tidigt som vanligt. Ond cirkel. Men:

Vårt hem känns nu som en vårskog. En härlig grön, blomstrande liten dunge. För lillebror kvittrar idag som en liten lycklig fågel. Allt på grund av att han igår somnade halv åtta för första gången på hela påsken. Med ett envist glatt och positivt jag-är-en-harmonisk-förälder-tonfall balanserade vi igår på spindeltråd från femtiden och framåt för att försöka hålla honom vid gott mod. Det vill säga vaken utan att bryta ihop.

Det betalade sig. Han har nu fått sina 12,5 timmars nattsömn och hela världen ler mot honom, och med honom när han går omkring och sjunger, pysslar och berättar målande om stort och smått. Som till exempel:


– Mammaa? Pappa är ju så snäll förstå’ru. Jag fick låna dom här! (Håller upp en påse med skruvar och muttrar.)
– Jaha du. Det tror jag faktiskt inte att du fick.
– Joho du. Han är sååå snäll förstå’ru. Nu måste jag ha en liten sax. Fixar’ru de mamma?

Share This