Välj en sida

>
Simskolerapporten för idag blir inte som tidigare en blek bild av min kaffe och min bok i badhusets caféteria (kände att ni nog tröttnat på det nu), utan istället den här titten in i omklädningsrummet. 45 minuter efter att simskolan slutat. 45! Jag vill ogärna störa femåringens fantastiska barndom med det där med tider, men ibland är det läge att vara lite effektiv. Lite. För mammas skull om inte annat.

Men vid närmare eftertanke så kanske jag bara ska låta honom hållas. Det är ju jag, i min vuxna värld, som står och hoppar jämfota tillslut och upprepar “Men Valentin, prata samtidigt som du klär på dig!”. Kanske ska man snåla lite med alla skynda dig tills när det verkligen finns riktiga anledningar. Som varm mat, dagis eller simskolans starttid. Eller för att bara vara.

Jag kanske bara ska slå mig ner på omklädningsrummets bänk. Igen. Och öppna min bok. Igen. Och låta honom lära mig att stressa ner lite.

Jo, så får det nog bli. Eller så borde det vara.

Share This