Välj en sida

>
Jag och Valentin har gjort den årliga kalendern. Kalendern som får en liten femåring att förstå exakt hur långt det är kvar till tomten kommer. Eller till man klär julgranen. Eller till lucia. Eller till vad som helst som händer innan den 24 december.

Visst kan man köpa en färdig kalender men på något vis känner jag att det blev lite mer illustrerande att rita upp varenda stackars ruta ända fram till julafton. Skriva varenda siffra, sakta, sakta.

Så nu har den officiellla nedräkningen tagit fart. Lite tidigare i år, så frågorna om hur långt det är kvar till juuuul upphörde innan de knappt börjat. Han plockar fram sin lapp och räknar. Igår vid läggdags kryssade han glatt över ruta 15. Mormors födelsedag. Sedan tog han sikte fem rutor framåt. Simskola.

Ikväll frågade han lite försiktigt om han möjligen kunde få kryssa alla rutorna fram till julafton, på en gång, om han var jätte-jätte-jätte-jätte-snabb med att ta på sig pyjamasen.

– Jo visst, det får du väl. Men tiden går inte fortare för det. En minut är en minut och en dag är en dag. Så du kan ta det lugnt.

Så. Nu har vi reparerat verklighetsflykten för den lille killen. Tids nog är det underbara december men det vore ju synd att missa allt annat roligt på vägen!

Share This