Välj en sida

>Jag vet, tangentbordet har inte direkt fått glöda den här helgen. Vi har idag pendlat kraftigt mellan kramkalas och inbördeskrig. Att ta fram datorn under själva kramkalasperioderna kan vara en ödesdiger handling. Milt sagt.

Men. För att komma till saken.

Simskolan ja. Det är en konstig känsla det där, att inte ha koll. Att lämna barnen på dagis är inte på långa vägar samma sak, eftersom där alltid finns fröknar som berättar hur allt är, böcker och whiteboardtavlor som vittnar om vad som hänt och ska hända och som eventuellt hade kunnat hända. Allt. För att inte tala om utvecklingssamtalen. Man har full kontroll på läget.

Det här med simskola var ju en helt annan sak. Det var en häftig känsla att lämna av femåringen där och sedan hämta igen efter 45 minuter och inte ha en aning. Försiktigt frågade jag, på vägen till bilen, vad de hade gjort på simskolan idag. “Vet inte!” sa han bara, och gjorde några skuttande steg. “Lite allt möjligt, typ.”

Framåt kvällsmaten hade det nog landat lite verkade det som, för då bubblade det fram desto mer, med att de duschat väggar, simmat med benen, doppat huvudet, lekt pirater och blivit jagade av simskolefröken.

ATT FÖRA TILL SIMSKOLEMANUALEN:
1. Skicka inte med svindyr barntvål i väskan när barnen ska duscha själva. Det kommer kosta en smärre förmögenhet i längden. Enligt uppgift så doftar nämligen alla duschväggarna på Odenbadet oerhört gott nu.
2. Bulla upp med mat. Nog för att man brukar bli rätt hungrig av att bada men femåringen tog priset. 15 minuter efter att han satt i sig två portioner spagetti och köttfärssås i eftermiddags började han jämra sig om att vi skulle käka gröt. Sedan åt han två stora portioner av den också.

Share This