Välj en sida

>
Man kunde tro att det var ett godisträd de fått syn på. Men nu är det så att de här två knattarna konstigt nog inte är särskilt charmade av hela den där godissvängen. Det ska vara vinbär.

Ikväll fick de upp ögonen för mormor och morfars vinbärsbuskar. Enorma vinbärsbuskar. Det resulterade i att vi mest har pratat om just vinbär ikväll. Mest.

I ett svagt ögonblick råkade lova att vi skulle baka något med alla de plockade vinbären efter dagis imorgon. Det går inte att säga att man lovar någonting till en femåring och sedan inte uppfylla. En vuxen kan ha förståelse för om själva löftet av någon anledning blir lite modifierat (särskilt om det handlar om röda vinbär). Men inte en femåring.

Så nu sitter jag desperat och googlar efter något smidigt recept som funkar att genomföra även med trötta dagisbarn. Eller vem försöker jag lura? Jag letar efter ett recept som funkar även med en trött småbarnsmorsa som planerat sin jobbvecka så dåligt att hon inte riktigt hinner andas på dagarna.

Glass och vinbär? Nähä… inte det. Google, google på skärmen där…?

PS. Men femåringen hade en idé tydligen. En idé till vad vi skulle ha för indigriddijänsar i kakan. Men det var hemligt så han kunde dessvärre inte berätta förrän i morgon. Synd. Det hade hjälpt.

Share This