Välj en sida

>
Ja, ännu en kanondag! Någon har glömt att stänga frysen ordentligt. Då var den här kvällen räddad. Men jag intalar mig att jag kommer att kunna skratta åt skiten om ett par år. De senaste tre timmarna har gått åt till att tömma frysen på mat och om och om igen fylla på med varma kastruller för att undvika att hela veckans käk går åt skogen (för det gick ju självklart inte att bara stänga av frysen utan att även kylen slog av).

Alve var dödstrött efter en andra dag på dagis och gallskrek av och till i stort sett hela tiden. Förutom när han fick hålla i en isbit eller två. Eller när han hade vällingflaskan i munnen. Så det blev alltså dubbel dos kvällsvälling idag, en Emilfilm och en halv Pippifilm.

Sedan har den lilla cockerspanielflickan ännu inte återfått förmågan att göra sina behov utomhus, så vid två tillfällen har barnen ropat “Mammaaaa, baaaaajs!”, respektive “Mammaaaa, kiiiiiss!”. På det 20 minuters brottningsmatch med lillebror för att få på blöja och pyjamas. Han blev ju inte direkt piggare under kvällens gång men han somnade å andra sidan snabbt. Sedan skulle det lagas mat, diskas och en dagisväska skulle fyllas på. Efter det två små offerter och lite mailsvar som jag missat att skicka idag.

Puh. Skönt. Nu ska jag skärpa mig och försöka kliva upp ur den här gnällspiralen. Happy thoughts.

PS. Som plåster på såren så har jag en svag känsla (ok, rätt stark) att det var jag som öppnade frysen sist.

Share This