Välj en sida

>Nyvunnen kunskap om barnsemesterns måsten och borden, sommaren 2008;

Mobil
Att vara kontaktbar i alla lägen är ju ädelt. Om man med sig mobilen (med synlig knappsats som min SonyEricsson) till stranden på Dueodde, där sanden är klassisk finkornig timglassand… så känner man sig inte längre så värst ädel när man efter det inte längre kan trycka in höger menyknapp eller 5. Man känner sig mest förbannad.

Fika
Bara för att barnen ratar medhavd smörgåsfika ena dagen, betyder det inte att de gör detsamma nästa dag. Så var konsekvent. Byt inte taktik hela tiden för då blir det fel jämt istället. Macka, frukt, kex, dricka. Så.

Fika igen
Ska man välja något tillfälle att inte ta med fika, välj då inte under färjeresan. Där är mackorna stora som hus men utan fyllning. De kostar dock dubbelt så mycket som gott man tror att de ska smaka. Det blev invecklat. Betala inte för luft… eller mjöl. Då är det roligare att handla upp de pengarna i Taxfreen.

iPod.
iPod. iPod. iPod. För mig, mamman. Pappan kan ju få låna den om han nödvändigtvis måste.

Barn-DVD
En liten DVD-spelare för bilen som barnen kan använda kostar från 600 kr och uppåt och funkar inte bara som resesällskap utan också som nedvarvning. Om man vill pausa springet i benen innan läggdags (för det är en herrans massa spring i benen framför allt vid läggdags) funkar den som en sluss.

2+2
Två barn, tjugotvå viljor. Är man många i familjen så måste alla inte nödvändigt vis släpas omkring i en och samma trupp hela semestern. Vi delade på oss med jämna mellanrum och lugnet sänkte sig genast över samtliga familjemedlemmar. Samtidigt.

Bajspåsar
Att ha i bilen (alltid). Våtservetter, en rulle hundbajspåsar att slänga skräp i, vatten i sportflaskor. Vid längre färd: frukt eller annat som lindrar blodsockerfall (gäller även vuxna).

Mats motto
Lugn. Vi har ingen annanstans vi ska vara nu.
Så rätt det är, även om det kan vara svårt att intala sig själv det, när trötta eller hungriga små pojkar larmar som värsta sirenerna. Men det är sant. Semester ska vara semester inte ett jävla sprinterlopp som gör att alla är dödströtta vid målet… dvs när det är dags att börja jobba igen.

Share This