Välj en sida

>Den lilla strandkiosken vid Dueodde, i sydöstra änden av Bornholm, har förmodligen världens (det är faktiskt sant) godaste mjukglass – eller Softice som det så fint heter på danska. Om ni smakat mjukglass i Sverige så räcker det inte ens halvvägs som referens för det här är något helt annorlunda. Den här rinner inte. Nu är jag ju inte någon expert inom glassbranschen men jag antar att det är för att den här, Bornholmer Softice, innehåller alldeles för mycket grädde för att man ska vilja läsa innehållsförteckningen.

Hur som helst. Det var inte min poäng.

Poängen är att den här stackars glassen är beroendeframkallande och har så varit i alla år vi varit här, på Bornholm. Bör bli ett 20-tal år sisådär.

Det häftiga för i år är att den har fått en helt “ny” grafisk profil:

Sån’t här blir jag så glad av! Men sur för att jag inte gjort den. Den ser rent konkret skitgammal ut. Den består av solblekta nyanser av rött och gult och själva illustrationerna (för självklart använder man inte foton) och slutligen repor. Det är en liten reva här och var i de små vimplarna som hänger utanför kioskerna.

Den ser precis så gammaldags och gräddig och underbart god ut som glassen verkligen är. Som hämtat från ett gammalt familjerecept, på den tiden när man hade tid att göra riktig glass och inte blandade pulver med en herrans massa vatten.

Åh!

PS. Har letat efter någon som nimmer om den gamla “profilen” men utan lycka. Återkommer.

Share This