Välj en sida

>Mats har idag köpt en liten leksaksgräsklippare till lillebror som fyller två år i morgon. Gräsklippning för lillebror är som golf för Göran Zachrisson. En livsstil. Ett kall. Han blir lyrisk. Fram tlls nu har det ju inte blivit något eget utövande så han har nöjt sig med att kommentera pappas gräsklippning, och rusa från fönster till fönster för att inte missa en sekund av händelseförloppet.

Idag var alltså Mats och femåringen iväg på Coop Bygg och hittade då den där sköna platsskapelsen med gröna plastkulor som ska symbolisera gräset som sprutar upp i en behållare på gräsklipparens baksida. Perfekt tyckte pappan. Skitbra! Det kommer väl lillbrorsan att gilla?

– Men hallå? Va’rå? Det är ju gröna plastkulor?

…tyckte Valentin, fem år. Det sker ganska mycket där, mellan två och fem år. Och lite till mellan fem och trettionio.

Share This