Välj en sida

>Halvt genom dörren in till dagis idag ropar femåringens kompisar;
– Heej! Har in med er ryggsäcken? Med fika? Det är uuuutflykt idag! Har ni med den?

Valentin håller fram påsen. Barnen fortsätter…
– Vad har ni med er? Jag har med citroonkex!
– Jag har med bokstaaaavkex! Vad har ni med er….

Innan varken min femåring eller jag hinner svara så hinner jag tänka ungefär följande;
Shit, kex. Jag har inte packat ner några kex. Nu kanske han blir skitbesviken och tycker att jag är världens tråkigaste mamma. Ohipp. Inga KEX. Vad har jag med? Mackor… ostmackor skurna som pinnar… och banan och farmorsaft i en flaska… Men han gillar ju det? Eller? Fan, man kanske skulle köpt något annat lite roligare när vi ändå var och handlade igår… hur kunde jag missa det? Puckomamma. Nu kommer han blir besviken när han öppnar sin trista lilla låda. Fan också…

Innan jag hört diskussionen vidare smiter jag in och lämnar lillebror på lilla avdelningen. Genom den öppna dörren ut i korridoren hör jag fortsättningen från Valentin;

– Jag vet inte vad jag ska käka. Men jag har en cool sportflaska! Kolla, Bamse på… och en cool burk… Kolla! Som man kan ha massa saker i.

Barnen:
– Cooooolt!

Känner mig lite fånig. Det verkar vara lugnt.

Share This