Välj en sida

>Vita lögner får en helt annan innebörd och mening när man är mamma. Här är mina topp två, eller rättare sagt de enda två som jag kommer på att jag gärna tar till. Hoppas de inte lämnar några bestående men i framtiden, att jämföra med insikten i att tomten inte var på riktigt.

Lögn 1:
Det är efter läggdags och minstingen kommer på att han bara måste bada. Inte för att han vill utan för att det är sent och han är trött och behöver protestera mot någonting. Alltså funkar inte ett nej från min sida. Mitt svar blir istället:
– Nej, nu är vattnet slut för idag, men i morgon går det bra igen.

Lögn 2:
Lillebror vill lägga upp mat på tallriken själv, men tar han för mycket så äter han inte utan öser bara fram och tillbaka, delar, skvätter och håller på. Oftast räcker det med ett “Så! Nu blir det bra!” och sedan lyfta bort grytan. Men återigen… kvällstid får man anpassa sig lite. Trots att det finns massor av mat…
– Så! Nu sparar vi resten till X! X måste ju få också! Nu blir X glaaaad! (X kan vara pappa, mormor, jag… Tomten om det kniper)

Share This