Välj en sida

>Ok, ber om ursäkt redan nu för eventuella svärord.

Men… fy fan. Finner inga ord. På femman nu så pågår ett program, eller en dokumentär, vid namn Extraordinary Parents. Dessa Extraordinary Parents slår/smiskar sina barn. De gör det när de bryter mot en regel, ljuger eller på annat sätt gör sina föräldrar besvikna.

Klarar inte ens att titta på skiten. “Så, lilla vän, fungerar världen. Om folk inte gör som du vill: Straffa dem. Då blir allt bra.” Eller? Vad menar man ska komma för gott ut ur det här?

Jag vill (och hoppas och räknar med) att mina barn gör det de lovat att göra. De räknar med att jag gör det jag lovat att göra. Att lita på och älska varandra handlar knappast om brott och straff. Snarare ömsesidig respekt.

“Vi gör det av kärlek, belöningen är värd det” säger de. Vilken belöning? Att ha en barnarme som följer din minsta vink och inte vågar ifrågasätta dig? Det är för jävligt.

Share This