Välj en sida

>Något måste det varit. Kommer hem, har handlat. Lillebror överfaller påsen som vanligt och ska hjälpa till att lasta in. Får tag i godispåsen (var hungrig när jag handlade tyvärr), slår sig ner på en stol i köket och börjar äta punschpraliner. Överlycklig.

Jag värmer grötvatten i micron och stålsätter mig inför att avbryta hans godisfrossa med gröt. Så tar jag ett djupt andetag och lyfter bestämt bort påsen och ställer ner gröttallriken framför honom på bordet.

– Då var det dags för gröt, du kan få en godis till sedan. Gröt först.
– Jaaa, säger han och flinar.

Jaaa? Vaddå jaaaa? Var inte riktigt beredd på det. Hela gröttallriken är tom efter fyra minuter. Sedan en punschpralin på det. Sedan pyjamas, lite mys i soffan och så välling… och veckans fnissigaste nattning.

Nu friidrotts-VM och en varm fleecefilt kring axlarna. Det var den lugnaste och skönaste fredagkvällen på länge.

Share This