Välj en sida

>Jag läste precis om nyårslöften på en annan blogg. Jag är rätt dålig på nyårslöften men rent allmänt är det något jag (och säkert många med mig) kunde göra bättre och oftare.

Ge sig själv mer tid och prioritera bättre.

Jag ska tänka mer på vad jag vill och mindre på vad jag borde. Visst jag borde verkligen fakturera minst en gång i veckan istället för att skjuta det framför mig. Den sista tiden har det blivit en gång per månad och det är ju inte det minsta försvarbart. Viljan måste ju få sin gräns någon stans. Tillbaka till ämnet.

Praktiskt exempel. Efter en stressig dag landar jag hemma efter dagishämtning och innan eller efter middagen vill jag verkligen ut och springa men jag borde kanske fixa med en mängd andra saker. Saken är att jag medan jag, istället för att springa, gör alla de där andra sakerna (dvs kanske jobbar, tvättar, ja… ni fattar poängen) så är jag ändå inte fullt närvarande. Hade jag däremot lagt de där 45 minuterna på att faktiskt ge mig ut, så hade jag varit där. Efteråt hade varit nöjd och glad och närvarande.

Så självklart, så onödigt att ens förklara och så svårt att få till rent praktiskt. Men så viktigt. Det där som Karlsson på taket tjatar om, Vääärldsliga saker – de finns. Tvätt är en sådan.

Share This