Välj en sida

>Idag har varit en riktigt skön dag. Alve vaknad vid 6-tiden och fick lite välling. Somnade om igen och vi vaknade allihop framåt 9-tiden, en timma innan vi skulle iväg till Anderssons i Floby för att gå tipspromenad, fika och gosa med fem söta små valpar! Käkade frukost och var för en gångs skull iväg i tid! Detta trots att Alve mitt i alltihop passade på att ösa ut en halv påse vetemjöl i hundarnas matskål… och någon deciliter i ena vovvens svarta päls. Märkte inte någonting förrän Valentin kom rusande och ropade;

– Mamma! Var är dammsugaren! Jag måste dammsuga!
– Men det hinner du inte nu, vi måste åka nu.
– Men Alve har hällt ut en massa mjöl på golvet, jag MÅSTE dammsuga nu!
Då blev det fart. På mig, på Valentin och på dammsugaren.

Efter Flobyvisiten åkte Mats, Valentin och morfar och spelade bowling medan jag lade Alve för en middagslur, jobbade en stund och började fixa lite mat. Vi åt och sedan målade Mats de sista brädorna till taket över entren. Lysande, för då kan jag börja måla taklisterna i veckan!

Nu finns en möjlighet att listerna faktisk kommer upp innan jul. Borde kanske önska oss en hantverkare för en dag i julklapp? Vore lyxigt! Tänk att gå runt och bara peka…

– Där ska upp taklist, där lite golvlister, de där dörrhandtagen ska bytas och de ligger i påsen där borta. Sedan ska det även upp lite passbitar ovanför några av skåpen i köket och en aluminumhylla för vardagsporslinet… och en persienn över diskbänken. Och sedan lite målning, såsom lilla rummet vid entrén, innerdörrarna i hallen, väggarna och taket i gillestugan och insidan på ytterdörren. Där ska sedan sitta en sparkplåt på sidan… den ligger i garaget… och sedan…

Nej, det skulle nog inte räcka med en dags jobb, eller en veckas jobb. Om vi inte tänkt bli trisskrapare på heltid tror jag ändå att det blir bäst att ta lite i taget.

Det är ju trots allt inte så mycket kvar egentligen, men det är småbitarna som känns tyngst på något vis.

Bättre att vi önskar oss ett Nintento Wii. Så vi kan ta lite roliga pauser i snickrandet och målandet! 😀

Share This