Välj en sida

>Nu är det bara en vecka kvar tills man “får” ställa fram adventsljusstakar, hänga upp stjärnor och tända ljus. Kanske “får” man plocka fram allt detta innan, men då med vetskapen om att man blir mer eller mindre hetsstämplad. Så jag inväntar vackert grannarna.

Inte för att vi har så mycket julpynt hemma. Det handlar om några få men älskade detaljer som jag verkligen njuter av att ha framme… en röd ljusstake (vars formgivare jag självklart inte kommer ihåg namnet på nu, återkommer om det), en stor vit adventsstjärna och lite änglar och smågrejer. Senare även en gran såklart men den klarar jag att vänta på.

Men julen känns alltid så kort. December är den absolut finaste månaden på hela året och så förväntansfull och mysig. Varje julaftons morgon kan jag inte låta bli att känna ett litet sting av tomhet. Alla de där dagarna innan jul, de är ju själva njutningen. För att göra en kort historiska lång… så är alltså förklaringen till att jag kikar efter grannarnas julstjärnor, att jag så innerligt gärna vill hänga upp min egen. Kan jag sno åt mig en eller två dagar eller kanske någon vecka extra med den där underbara stämningen så är min lycka gjord!

Share This