Välj en sida

>När vi skulle åka och handla härom kvällen frågade jag Valentin vad han trodde att vi behövde köpa.
– Sportgodis! Det har vi nog inte!
– Vad då sportgodis? Vad är det?
– Men… du vet! Äpple, morötter, tomat… å sån’t!

Smart, tänkte jag… det måste ju vara ett dagisbegrepp förstås? Men när jag frågade honom om han lärt sig det på dagis, så svarade han nej!

– Nej, inte dagis – i Lazytown!

Lazytown är, för er som inte har barn i den åldern eller den typen av tv-smak, ett barnprogram som sänds på TV4 och på Playhouse Disney. Jag har inte fäst så stor uppmärksamhet vid det, förutom att det verkar vara en bra färgglatt, fartfyllt och snällt barnprogram med justa värderingar och mycket musik (som Playhouse Disneys alla program har)!

Efter “sportgodis”-incidenten slog jag nu upp info om just Lazytown och läser;
“Filosofin bakom Lazy Town är att motivera och inspirera barn att leva ett sundare liv. På Island har försäljningen av frukt och grönsaker ökat avsevärt efter att serien blev lanserad i september 2005, och försäljningen av sockerhaltiga drycker har reducerats med 30%!”

Aha! Med andra ord fungerar konceptet. Grattis 🙂

Share This