Välj en sida

>
Här kommer ett litet recept på kanongoda matmuffins! Detta recept och många andra har jag laddat ner ifrån dagensmuffin.se, väl värt ett besök eller två!

8-16 portioner | Stora formar, 6 st/plåt

5 dl vetemjöl special, 300 g
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 ägg
8 soltorkade tomater i olja
1/2 dl rapsolja
2 dl Naturell Yoghurt
100 g fetaost

Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, rapsolja eller olja från tomaterna samt yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Skär tomaterna i bitar och fetaosten i tärningar och blanda ner dem. Klicka ut smeten i 8 smorda muffins- eller i 16 bullformar. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min för de stora och 10-12 min för de små. Servera gärna till någon god soppa.

Källa: Norrmejerier

Share This