Välj en sida

>Jo, lilla historien om lilla brorsan som på allvar trodde att han heter Päronsplit i efternamn (se detta inlägg, och detta) har fått sin uppföljare.

Torsdag morgon innan dagis. Jag går förbi badrummet och hör lillebror sitta där inne och småprata för sig själv, samtidigt som han krånglar på sig byxorna bak-och-fram (annars syns inte sjörövarfabbe (döskallen) som sitter på bakfickan). Nåväl. Jag stannar, lyssnar och hör följande ramsa:

– Alve heter Faaalegård, mamma heter Faaalegård, pappa heter Faaalegård, Valle heter Faaalegård, mårrmårr heter Faaalegård, mårrfarr heter Faaalegård, farrmårr heter Faaalegård. farrfarrr heter Faaalegårrd! Faaalegårrd!

Nja. Han verkar ju ha lärt sig sitt efternamn (ett av dem i alla fall), och passar på att döpa om alla andra också. Men nog är det bättre än Päronsplit.

Share This