Välj en sida

>

“Glassbilen är tortyr och bör förbjudas”

Allt om Barn Glassbilen med sin välkända melodi bör förbjudas. Försäljningen leder till barnfetma, menar en professor vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.” Läs hela artikeln här.

Ok, jag brukar väldigt sällan kommentera nyheter osv, men det här kan jag inte låta bli. Är det inte att idiotförklara dagens föräldrar när man menar att en glad truddelutt skulle få mina barn att bli glassmonster?

Glassbilen har ju funnits för alltid känns det som, och nu är det någon professor som hittat något farligt med det så klart. Kul för honom. Men fånigt.

Om Valentin hör glassbilen och då frågar om vi ska köpa glass, så kan jag välja att svara: “Ja, de gör vi!” (för att det är gott med glass eller för att barnen tycker det är spännande att stå där och peka på den stora glasskartan) eller så kan jag välja att svara “Nej, inte idag.”

Om man börjar gnälla över glada truddelutter som förknippas med glass, så kan man väl lika gärna lägga ner det där med roliga färger och tecknade figurer på godispåsarna. Kan inte annat än att sucka åt hela diskussionen. När jag var liten åt vi glass då och då, pizza då och då, godis då och då, läsk då och då. Då och då.

Nu blir det ramaskri så fort barnen käkar glass på dagis för att fira någon som fyller år, och frukostflingor med socker anses näst intill dödliga. Ge er! Det är jag som förälder som får se till att allt sker i måttlig mängd. Det är vi vuxna som faller som furor i lightträsket, GI-djungeln eller utan-tillsatt-socker-havet.

Nej ni. Glassbilen är kul.

Share This